sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Val d'Annivers - day 2

8.3.2009

Sunnuntai-aamu sarasti meille pilvettömältä taivaalta. Ou-jea! Tiesimme, että viime viikolla alueelle oli satanut lähemmäs metrin dumppi ja lumivyöryt olivat vieläkin mahdollisia asteikon ollessa 3.



Grimentz kylä oli ensimmäisenä laskupäivänämme pilvetön. Iltapäivästä tulikin melko lämmin.


Viikonloppunakaan suurempia ruuhkia ei Grimentzin keskuksesta löytynyt ja hisseihin ei juurikaan tarvinnut jonottaa. Onneksi olimme valinneet viikon, jolloin paikallisten hiihtolomat ovat jo ohitse. Koska keli oli mitä mainioin, offariporukkamme päätti tutkia tulevien päivien mahdolliset laskut rinnealueen ulkopuolelle Roc d'Orzivaliin huipun oikealle puolelle kohti pohjoista.  Reitin tarkastelun jälkeen suuntasimme lämpötilan kohotessa pohjoiseen aukeaville seinille niiden ollessa vielä varjossa.

Matkalla scouttaismme pari kivan näköistä kurua Grimentzin hiihtoalueen sisältä, mutta lumi oli sen verran lämmintä, että päätimme jättää laskematta ja suunnata varjoisille seinille. Pohjoiseen aukeavilla seinillä lumi oli mahtavaa. Pääsimme hiihtämään pehmeätä ja kevyttä lunta, joka oli niin syvää että pohjia ei tuntunut. Pehmyt lumi jatkui aina 2400 metriin asti, josta alkoi löytymään sulanutta pintaa ja lumi muuttui huomattavasti raskaammaksi. Näitä seiniä laskettiin, ja iltapäivällä kiivettiin vielä Col de Berg de Bossonin(Bossonin kiipeäjän vasemmalle puolelle jäävä tasanne) kupeeseen valokuvaamaan. Tuulen pakkaama lumi aiheutti pientä kuumotusta, mutta perille päästyämme odotti mahtava putskupätkä, joka oli kuluvan viikon lumisateiden jälkeen laskettu vain 5-10 kertaa. Linjoja oli siis valittavana. Harjanteen toisella puolella avautui hienon näköinen laakso, jossa ei muutamia randojälkiä lukuunottamatta ollut laskettu. Etelään aukeava seinämä sai meidätkin jättämään alueen rauhaan, ainakin näin iltapäivästä.



Hieman pidemmällä traverssi alkoi muuttua huteran tuntuiseksi, mutta suksijätkät takoivat monilla mentävän reitin perässä tulijoille.

Sunnuntain hike:


Kämpillä ei taaskaan ollu safkaa, joten kauppareissunjälkeen Juho & meiksi akseli kokkasi pitsaa koko porukalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti