keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Valle d'Aosta - day 6

Ke 5.3

Tiistaina Snow-forecastista saatujen tietojen mukaan lunta oli luvassa myös Courmayeuriin, jonne matka johti aikaisin keskiviikko aamulla. Perillä odotti kuitenkin karu yllätys. Kova tuuli oli putsannut rinteet puuterista ja lähes koko alue alle 2500 metrin oli korpulla eikä rinteitä lukuunottamatta mitään kummoista laskettavaa. Eikä rinteetkään olleet kovin hyvässä kunnossa, verrattuna muihin keskuksiin. Pakkohan sitä oli jollain päivä täyttää, joten päätimme suunnata ruokailemaan ja kaljalle. Väärin. Ei otettu sittenkään kaljaa, vaan päätettiin lähteä katsomaan Cresta Youlan:n off piste, joka laskee Zerottan metsiin.


Youlan offarin alku. Koppihissi heti oikealla.


Kun lähtöpisteessä törmäsimme muutamaan paikalliseen, jotka puhuivat vielä kaiken lisäksi hyvää englantia saimme selvitettyä mistä Youla kannattaa laskea. Ei muuta kuin Sports Tracker päälle ja alamäkeen. Youla oli pääsääntöisesti korppuinen ja vain vähän pehmeää lunta oli saatavilla. Reitti oli kuitenkin ihan laskettavissa ja ongelmia oli vain yhdessä lähes jäässä olevassa noin 30 asteisessa kurussa. Keskijyrkkyys taisi olla alkuosalla 24 astetta.


Zerottan metsissä ei kyllä rinnekartasta ole paljoakaan iloa. Topo ois pitäny olla.

Alhaalla oli kaunis vuoristopuro, joka piti ylittää hieman epäilyttävän heikkon näköisten urien yli, mutta kukaan ei kastellut jalkojaan. Alhaalta odotti sitten keskipitkä siirtymä jossa oli jotain pientä jibauteltavaa sekä tasaista haikkia. Mm. Mäyränvartijan kopin katolta käytiin dropauttamassa. Lopussa söimme Mt.Blanc:n juurella upeissa maisemissa. Toiset joutuivat täyttämään mahaansa ruoan lisäksi Ringo-kekseillä, sillä alkupasta oli herkulliseen pitsaan verrattuna säälittävän pieni ja hinta sama. Iltapäivällä löydettiin Courmayerin kylästä Ski-Guide-Guild, josta pienen harkinnan jälkeen kävimme varaamassa torstaille oppaan Toulaan ja Valle Blanche:lle. Lähes heti oppaan varattuamme edellinen opas jota olimme kyselleet la Thuilessa soitti Ossille ja pakkohan sekin oli bookata perjantaille, koska heli-ski:llä oli tänään päässyt kuulemma laskemaan puolimetriä syvää puuteria!




Tarkemmat gps tiedot:
Cresta Youla - Courmayeur

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti