tiistai 4. maaliskuuta 2008

Valle d'Aosta - day 5

Ti 4.3

POWDER; POWDER, POWDER.
Tiistaina lunta ripotteli hienoisesti kun ajoimme kohti la Thuilea. Aamu oli ollut aikainen ja herätys oli ollut noin kello 7. Kabiinilla noustessa alkoi olla selvää, että tänään lasketaan pojat puuteria, sillä lunta oli satanut jotain 5-10 cm välillä, mutta johtuen keskikovasta tuulesta sitä oli paikoitellen (suomalaisille) todella paljon (30cm).


Tumex on ottanut lunta mukaan.


Koska kyseessä oli arkipäivä ja hiemen pilvinen aamu ei paikallisia juuri laskeminen näyttänyt kiinnostavan, joten saimme kurvailla rinteen vierelle lähes ensimmäiset jäljet vaikka olimme tulleen reilun tunnin matkan päästä.
Puuteria oli korkealla niin helposti saatavilla, että emme edes vaivautuneet lähtemään haikkaammaan minnekään, vaan yritimme vain katsoa, mistä löytyisi mahdollisimman hienoja ja paksuja puuterikuruja joita kolata. Kun vielä puolen päivän aikaan pilvet väistyivät oli ilo ylimmillään ja otettiin muutamia pöllytyskuvia ja nautittiin laskuista. Keskimäärin lumi oli parasta mitä olen koskaan laskenut. Todella pehmeää ja paikoin tarpeeksi syvää, jotta leijumisen tunne onnistui jopa omilla kapeilla Rossingnol Scratch:llä.


Jopa kapeilla suksilla pääsi nauttimaan pehmeistä käännöksistä. Lunta oli paikoitellen mukavasti!


Päivän tappioksi lukeutui laskumonot, joista naksahti ylin solki poikki kovassa pakkasessa, kun yritin sitä kiristää. No loppujen lopuksi laskin kuitenkin kyseisillä monoilla vielä koko reissun loppuun lähes normaalisti. Onpahan hyvä syy lähteä kevät tarjouksia katselemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti